Posouzení návratnosti investice do energeticky úsporného a standardního rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením návratnosti ekonomické investice do pasivní stavby v porovnání oproti stavbě nízkoenergetické (standardní). V práci je uvedena problematika pasivní výstavby, vývoj, koncepce a rozdělení konstrukčních částí včetně použitých materiálů. Jsou zde krátce rozebrány jejich výhody, úskalí a možnosti užití při výstavbě. Hlavní část práce se zaměřuje na ekonomickou návratnost investice do pasivní stavby. Na základě podrobné kalkulace jsou zde vyčísleny náklady na dvě stavby v nízkoenergetickém a pasivním standardu. Pasivního standartu je dosaženo různými konstrukčními úpravami. To vše je podloženo softwarovým výpočtem roční spotřeby energie. Z této bilance je poté více způsoby stanovena návratnost takovéto investice i se zohledněním vývoje cen energií.
The thesis deals with the assessment of the return on economic investment in passive house compared to the low-energy (standard) house. The thesis deals with the issue of passive house, development, conception and division of structural parts including used materials. Their advantages, disatvantages and possibilities of use in construction are briefly discussed. The main part of the thesis focuses on the economic return on investment in passive house. Based on a detailed calculation, the costs for two buildings in low-energy and passive standards are quantified here. The passive standard is achieved by various design modifications. All this is supported by software calculation of annual energy consumption. The return on such an investment is then determined in more ways from this balance sheet, taking into account the evolution of energy prices.
Description
Citation
RUBER, L. Posouzení návratnosti investice do energeticky úsporného a standardního rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Posouzení návratnosti investice do energeticky úsporného a standardního rodinného domu. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázku Jak byly zahrnuty vedlejší náklady v rozpočtech a co zahrnují? Diplomant na otázku odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil, obhajoba je hodnocena A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO