Přístupový systém s alarmem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem přístupového systému s alarmem. Obsahuje rozbor aktuálně dostupných přístupových systémů na internetu. Dále je navržen a vyroben přístupový systém s funkcí alarmu při použití RFID čtečky HID iClass R10. Systém je řízen mikrokontrolerem ESP32. Program pro něj byl vytvořen pomocí vývojového prostředí Arduino IDE. K ověřování RFID tagů a evidenci o používání je systém, pomocí technologie Wi-Fi, připojen serveru, který k tomuto účelu obsahuje vytvořené SQL databáze. Je vytvořeno webové rozhraní, které umožňuje správu uživatelů a vyhledávání v evidenci o používání systému. K systému je zpracována dokumentace, pojednávající jak o instalaci a nastavení systému, tak o jeho používání.
This bachelor thesis is about design of the access control system with alarm. It contains analysis of currently available access systems on the internet. Also, an access system with alarm function is designed and manufactured using the HID iClass R10 RFID reader. The system is controlled by the ESP32 microcontroller. Its program was created using the Arduino IDE development environment. To verify RFID tags and record usage, the system, using Wi-Fi technology, is connected to the server that contains the SQL database created for this purpose. A web interface is created that allows user management and search in the system usage register. Documentation is prepared for the system, dealing with both the installation and setup of the system and its use.
Description
Citation
VLAŠÁNEK, V. Přístupový systém s alarmem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma "Přístupový systém s alarmem". Student zodpověděl otázky oponenta. Otázky komise: Objasněte blokové schéma. Proč jste zvolil vámi vybranou čtečku? Co se stane, když se odstřihne drát od čtečky? Student váhavě odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO