Analýza a optimalizace nákladů dřevostavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a optimalizací nákladů dřevostavby ve stavebním podniku. V teoretické části jsou definovány základní pojmy. V praktické části je stručně popsána analyzovaná dřevostavba včetně jejího předběžného a výsledného rozpočtu. Jednotlivé položky těchto rozpočtů jsou podrobeny analýze nákladů, kde jsou zobrazeny cenové rozdíly. Následně je sestaven kontrolní výkaz výměr a položkový rozpočet v cenové soustavě ÚRS pro porovnání a zjištění cenových rozdílů. Na základě zjištěných dat jsou navržena opatření pro optimalizaci předběžného rozpočtu. V závěru práce je provedeno celkové vyhodnocení cenových rozdílů a navržených opatření.
This diploma thesis deals with the cost analysis and cost optimization of an exact project of a wooden house in a construction company. The thesis is divided into two parts. The first part is the research part, where basic concepts are defined. The second part of this thesis is the practical part which includes a brief description of the concerned wooden house with its preliminary and final budget. Individual parts of these budgets are subject to the cost analysis. As a result of the cost analysis the price differences between the budgets are shown. In the next step the verification bill of quantities with an item based budget in the ÚRS price system is put together. It is used for comparison and determination of price differences. According to the obtained data, optimization of the preliminary budget is proposed. At the end of this thesis an overall evaluation of price differences and proposed measures are described.
Description
Citation
ZVONAŘ, T. Analýza a optimalizace nákladů dřevostavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Petr Skála, Ph.D. - člen, Ing. Martin Nový, CSc. - člen, Ing. Gabriela Kocourková, Ph.D. - člen, PhDr. Dana Linkeschová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student seznámil členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla analýza a optimalizace nákladů dřevostavby. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO