Návrh a virtuální simulace jednoúčelového stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje oblasti návrhu, simulace a zhotovení jednoúčelového stroje. Návrh se zabývá robotickou obsluhou kávovaru. Cílem této práce je seznámit se s návrhovým softwarem Siemens NX a s jeho rozšiřujícími balíčky a s programem Process Simulate, kde bude navržen a simulován navržený jednoúčelový stroj zabývající se robotickou obsluhou kávovaru, a následně tento stroj vyrobit. V této práci se podařilo namodelovat všechny potřebné díly, které používám ve stroji, jako je kávovar, hrnek, stojan na hrnky, točna hrnků, gripper a podstavce pro hrnky, ovládací krabice a úchyty na aretaci jednotlivých dílů v buňce. Vše bylo uspořádáno do buňky a následně byly nasimulovány fáze naskladnění hrnků do poličky, vyrobení kávy do hrnku z kávovaru a přesunutí k výdejnímu okénku. Simulované řešení bylo převedeno do reálného provozu, všechny tyto funkce výsledný stroj obsahuje.
The work deals with the design, simulation and construction of a single-purpose machine. The design is to deal with the robotic operation of the coffee machine. The aim of this work is to get acquainted with the design software Siemens NX and its extension packages and with the program Process Simulate, where the designed single-purpose machine dealing with robotic operation of the coffee machine will be designed, simulated and then made machine. In this work I managed to model all the necessary parts that I use in machines such as coffee maker, mug, mug holder, mug turntable, gripper, mug stand, control box and handles for locking individual parts in the cell. Everything was arranged in a cell and then the phases of storing the cups in a shelf, making coffee in a cup from a coffee machine and moving to a dispensing window were simulated.
Description
Citation
KLEMENT, P. Návrh a virtuální simulace jednoúčelového stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise měla námitky k formální stránce práce. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na všechny dotazy komise a předvedl správnosti svého řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO