Podnikatelský plán pro založení živnosti v oblasti výroby a prodeje cukrářských výrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V diplomové práce je zpracován návrh podnikatelského plánu pro založení společnosti zabývající se výrobou a prodejem cukrářských produktů v regionu Rožnovsko. Pro vstup na tento relativně malý, ale vysoce konkurenční trh, je zvolena cesta diferenciace, a to zejména prodejem tradičních a poctivých zákusků ve vlastní tematické cukrárně v centru města. Další plánovanou cestou distribuce je prodej kávy a vybraných výrobků z pojízdného stánku před čtvrtým nejnavštěvovanějším muzeem České republiky. Pro sestavení návrhu podnikatelského plánu jsou využity informace a data z knižních a online zdrojů, stejně jako údaje z analýzy vnějšího a vnitřního prostředí firmy. Samotný návrh podnikatelského plánu zahrnuje popis koncepce a plány společnosti, včetně predikce finanční situace budoucího podniku.
The thesis deals with the proposal of a business plan for the establishment of a company engaged in production and sale of confectionery products in the Rožnov region. To enter this relatively small but highly competitive market, a differentiation path is chosen, in particular by selling traditional and fair desserts in a home-based thematic patisserie. Another planned distribution route is the sale of coffee and selected products from a mobile stand in front of the fourth most visited museum in the Czech Republic. For the compilation of the business plan, information and data from books and online resources are used as well as data from the analysis of the company's external and internal environment. The business plan proposal itself includes a description of the company's concepts and plans, including the prediction of the financial situation of the future business.
Description
Citation
FÁRKOVÁ, M. Podnikatelský plán pro založení živnosti v oblasti výroby a prodeje cukrářských výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: Ing. Petr Novák, Ph.D.: Uvádíte, že se budete zaměřovat na ženy. Proč? Z pohledu personálních zdrojů - budete se více zaměřovat na toho, kdo ty produkty bude prodávat? Zodpovězeno. doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D.: Budete v cukrárně i přeprodávat zboží nakoupené od někoho jiného? Uvědomujete si souvislost s povinnostmi ve vztahu k EET? Proč jste vybrala pro cukrárnu název Nostalgie? Zodpovězeno. doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D.: Zjišťovala jste si, která povolení budete potřebovat, zejména ve vztahu k hygieně provozu? Jaký základní dokument musíte mít vypracovaný, abyste získala povolení ve vztahu k hygieně provozu? Jak byste řešila kvalifikaci potřebnou pro získání živnostenského oprávnění? Počítáte i s brigádníky? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO