Rekonstrukce bývalého okresního soudu ve Zlíně

Abstract
Na základě studie, vytvořené v předmětu AG34 v třetím ročníku, je zpracována následující bakalářská práce, která studii dále rozvádí do stupně dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro provedení stavby. Tématem práce je rekonstrukce bývalého okresního soudu ve Zlíně a navrhnutí jeho nového využití. Objekt je umístěn v centru města na okraji Sadu Svobody. V blízkosti řešeného území se nachází Zámek Zlín a nedávno upravený Sad Komenského. Svažitý pozemek v okolí pozemku byl upraven k umožnění nového využití. Hlavní myšlenkou je navrhnout nové využití takové, aby bylo reálnou a zajímavou investicí potencionálního investora realizace projektu. Snaha o nepříliš nákladné stavební změny a úpravy umožňující nejlepší i nejvýnosnější využití aktuálně chátrajícího objektu. Výsledkem tedy je zachování stávajících objektů v relativně dobrém stavu, jejich rekonstrukce a stavební změny. Nové využití jsou tedy pronajímatelné administrativní prostory, výstavní prostory, restaurace včetně zázemí, bytové jednotky. I přestože nejde o památkově chráněný objekt, návrh pracuje s navrácením historického vzhledu bývalého okresního soudu.
Based on study, developed in the course of the AG34 third year, is compiled following thesis, which expands the study into stages of documentation for building permit and documentation for the execution of the project. Theme of thesis is renovation of the former District Court in Zlín and propose a new use. The building is located in the city center on the edge of Sad Svobody. In the vicinity of the area there is Castle Zlín and recently renovated Sad Komenského. Sloping plot of land in the area was modified to enable new usage of the object. The idea is to propose new usage, which will be real and interesting investment for potential investor of the project. The pursuit of inexpensive structural changes and adjustments wich will allow the best and most profitable use of the currently abandoned building. New uses are therefore rentable office space, exhibiton space, restaurant and residential units. Even though the building is not protected historicaly, the design works with the restoration of the historical appearance of the former district court.
Description
Citation
BOČEK, A. Rekonstrukce bývalého okresního soudu ve Zlíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2017-06-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO