Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovněprávního vztahu, především jeho vzniku v souladu s právními předpisy České republiky. Teoretická část je zaměřená vysvětlení základních pojmů souvisejících se pracovněprávními vztahy. Hlavní částí je pak analýza problému zaměstnavatele a návrhy, jež mohou pomoci zaměstnavateli se optimalizací nákladů na nového zaměstnance.
The bachelor thesis deals with the issue of labor-law relationship, especially its creation in accordance with the legal regulations of the Czech Republic. The theoretical part is focused on explanation of basic terms related to labor relations. The main part is an analysis of the employer's problem and suggestions that can help the employer to optimize the costs of new employees.
Description
Citation
HEINCOVÁ, S. Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
otázky oponenta - odpovězeno Ing. Svirák - Jaký je roční obrat Vaší firmy analyzované v bakalářské práci a jaká je výše osobních nákladů - částečně odpovězeno Ing. Svirák - V rámci bakalářské práce navrhujete vzor pracovní smlouvy. Zde uvádíte, že zaměstnanec nemůže pracovat na jakýkoli jiný pracovní poměr u jiného zaměstnavatele. Je uvedené v souladu s právními předpisy - částečně odpovězeno Ing. Doupovcová - V rámci své prezentace k obhajobě bakalářské práce uvádíte výši minimální mzdy. Je výše minimální mzdy stejná pro všechny profese - částečně zodpovězeno doc. Fedorová - V rámci své bakalářské práce jste rozhodla, že Vámi zkoumaná firma by potřebovala dva zaměstnance. Jak jste tento počet stanovila - odpovězeno Ing. Svirák - Dle výše obratu Vámi analyzované společnosti, vyplatí se společnosti z ekonomické stránky přijmout Vámi navrhovaný počet zaměstnanců - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO