Ovládání motorů po sběrnici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt se zabývá základním řízením stejnosměrných motorů, serv a krokových motorů 8bitovým mikrokontrolérem firmy Atmel. Mikrokontrolér je připojen ke sběrnici I2C jako slave a je navržen komunikační protokol typu master-slave pro každý motor, který přijímá řídící povely. Stejnosměrný motor a krokový motor je připojen k mikrokontroléru pomocí driveru. Testování je provedeno na podvozku, kde jsou čtyři stejnosměrné motory řízeny dvěma zařízeními typu slave.
This project deals with basic control of DC motors, servo and stepper motors using 8-bit Atmel microcontroller. The microcontroller is connected to the I2C bus as a slave and a master-slave communication protocol is designed for each of the motors receiving control commands. The DC motor and the stepper motor are connected to the microcontroller via a driver. Testing is done on the chassis, with four DC motors controlled by two slaves.
Description
Citation
STRUHELKA, M. Ovládání motorů po sběrnici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Ladislav Oppl, Ph.D. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO