Jištění vedení proti přetížení a zkratu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce zahrnuje teoretické pojednání o působení elektrického proudu na elektrické vedení v oblasti přetížení a zkratu. Jedná se hlavně o tepelné účinky těchto nadproudů a jejich vliv na vlastnosti vodiče a jeho izolace. Práce obsahuje vztahy pro určení zatěžovacího proudu v závislosti na vlastnostech vedení a jeho okolí. Také se zabývá ochranou vodičů proti přetížení a zkratu. Práce zahrnuje i měření průběhu oteplování vodiče. Praktický projekt návrhu elektrického vedení je vytvořen v programu Sichr. Projekt obsahuje návrhy průřezů vedení a ochranných prvků jak pro bytový dům, tak pro jednotlivé byty.
This work includes a theoretical treatise on the operation of electrical wiring for the overload and short circuit. This is mainly on thermal effects of over current and their influence on the properties of conductors and insulation. Work Includes links to determine the load current, depending on the properties of leadership and its surroundings. It also deals with the protection of conductors against overload and short circuit. The work includes measurements process of warming wires. Practical project of proposal circuit is created using SICHR. The project includes proposals of conductor’s sizes and safety components for both residential building and individual flats.
Description
Citation
KONŠEL, L. Jištění vedení proti přetížení a zkratu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Vaněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jaromír Vrba, CSc. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma: Jištění vedení proti přetížení a zkratu. Student prezentoval vznik oteplení ve vodičích a uvedl oteplovací charakteristiku. Dále určil zatěžovací proud podle typu a druhu uložení, jenž je popsáno v normách. Popsal důvody jištění vedení proti nadproudům a uvedl druhy a charakteristiky jisticích prvků. Na závěr prezentoval domovní instalaci, která je provedena od transformátoru až po domovní vedení v programu SICHR.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO