Optický snímač polohy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá optickými snímačmi polohy používanými v počítačových myšiach a ich možnosťou použitia ako snímača polohy v 2D rovinnom systéme. V prvej časti bakalárskej práce je vysvetlený princíp a rozdiely vo funkcii jednotlivých druhov snímačov, ako aj popis metód určovania polohy snímača. Taktiež sa zaoberá aj možnosťou pripojenia takéhoto snímača k počítaču pomocou zariadenia ktoré zisťuje polohu snímača. V nasledujúcej časti práce je opísaná možnosť konštrukcie takéhoto zariadenia pomocou mikropočítačov vrátane popisu funkcií jednotlivých častí zariadenia. Posledná časť práce sa zaoberá ovládaním zariadenia a softwarovým spracovaním informácií pomocou počítača.
This thesis deals with optical sensors used in computer mice and their possible use as a 2D plane positioning sensor system. The first part of the thesis explains the principles and differences in function of individual sensors, as well as a description of the methods used to determine to position of the sensor. The thesis also addresses the possibility of such a sensor connected to a PC using a device to determine the position of the sensor. In the next part of this work the option to build such a device with the use of microcontrollers is described, including a description of the functions of various parts of the device. Last part of the thesis deals with the control equipment and software processing of information by a computer.
Description
Citation
JAKUBÍK, T. Optický snímač polohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) Ing. Dušan Čermák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO