Vertikální obráběcí centrum a zakázková CNC technologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tématem zakázkové výroby v oblasti kovovýroby, které je autorovi blízká díky vlastní praktické zkušenosti v oboru. První část práce je zaměřena na výhody a nevýhody vyskytující se v podnikání malých a středních firem, jejich význam v ekonomice státu a problémy, se kterými se malé firmy potýkají v kaţdodenní praxi. Druhá část práce je zaměřena na porovnání výroby přípravku na CNC obráběcím stroji, porovnání s moţností jeho výroby na konvenčních strojích a zhodnocení moţností v zakázkové výrobě.
The thesis focuses on the topic of custom metalworking, which is familiar to author due to his experience in the field. The first part describes advantages and disadvantages associated with business of small and middle companies, their role in economy and everyday problems they need to solve. The second part compares the manufacturing of a steel part on CNC machine to manufacturing it using conventional machines and evaluating possibilities for custom manufacturing.
Description
Citation
OKÁČ, P. Vertikální obráběcí centrum a zakázková CNC technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího a oponenta a dalších členů komise. - Jak vybíráte spolupracovníky do podniku? - Proč jste si místo NC frézky nekoupil nástrojářskou frézku? - Jak jste dlouho na trhu? - Počítá při vrtání otvorů do přípravku s životností nástrojů z RO a SK? - Proč byla jako polotovar zvolena zrovna ocel 11323? - Význam funkce M14?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO