Biosenzory na bázi modifikovaných nanočástic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá bio senzory na bázi modifikovaných polovodičových kvantových teček (AIIBIII). Tato práce je rozdělena do tří hlavních časti. V první se pojednává o teorii nutné k použití QDs v bioaplikacích, jsou popsané metody syntézy, biokonjugace a aplikace QDs. V praktické časti, byly připraveny CdTe-GSH, CdTe-MPA a CdTe-TGA kvantové tečky přímou syntézou koloidních QDs. Tyto kvantové tečky byly pak modifikované pomoci EDC s cílem zvyšení afinity vůči BSA (hovězí sérum albumin). Pro analýzu vzorků byly použité přistroje Infinite M200 Pro, Tecan a FluoroLog HORIBA Jobin Yvon s detektorem Quanta . Třetí část je závěr kde jsou shrnutí výsledky práce a dosažené cíle.
This thesis deals with biosensors based on modified semiconductor quantum dots(AIIBIII). This work is divided into three main parts. The first deals with the theory necessary for the use of QDs in bioapplications, there are described methods of synthesis, application and bioconjugation of QDs . In the practical part, GSH-CdTe, CdTe-MPA and TGA-CdTe quantum dots were prepared by direct colloidal synthesis. These quantum dots were then modified by EDC in order to increase affinity to BSA (bovine serumalbumin). For the analysis of samples were used Infinite M200,Tecan and HORIBA Jobin Yvon FluoroLog detector Quanta . The third part is the summary of results and work achievements.
Description
Citation
MIHAJLOVIĆ, A. Biosenzory na bázi modifikovaných nanočástic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO