Bezdrátový systém měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Podle zadání byl vytvořen bezdrátový systém měření teplot tvořený několika bezdrátovými moduly (čidly) IQRF firmy Microrisc, která jsou napojena přes ovládací panel senzorické sítě na PC. Napojení čidel k PC zajišťuje ovládací panel senzorické sítě s dotykovou obrazovkou také od firmy Microrisc. Pomocí PC i pomocí ovládacího panelu senzorické sítě lze zobrazit jednotlivé teploty na čidlech. Ovládání je možné z PC nebo také z ovládacího panelu senzorické sítě. Velice jednoduché je i přidávání a odebírání čidel ze systému. Systém měření teplot se hodí všude, kde je nutné měřit více teplot a zaznamenávat jejich teploty.
In this work wireless temperature monitoring system was designed and developed. System is composed from several IQRF modules (sensors), which are connected via control panel of sensor network to a PC. IQRF modules were developed by Microrisc Company. Control panel of sensor network is a device with LCD touch screen, developed by Microrisc as well. Measured temperatures can be displayed on control panel and PC. Whole system is possible to control from PC or via control panel. It is also really simple to add and remove sensors from the system. Wireless temperature monitoring system is useful wherever, where is necessary to measure and record several temperatures.
Description
Citation
SYNEK, L. Bezdrátový systém měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací na téma "Bezdrátový systém na měření teploty" a stručně a výstižně odpověděl na otázky položené oponentem práce. Doplňující otázky se týkaly použité FSK modulace, konstrukce vytvořeného zařízení a použitých snímačů teploty. Na tyto otázky student reagoval pohotově, požadované informace poskytnul, i když ne do detailu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO