Wellness hotel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby wellness hotelu. Objekt je architektonicky a provozně rozdělen na dvě části – část ubytovací a wellness část. Ubytovací část zahrnuje čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází hromadné garáže, v 1.NP je navržena restaurace a v ostatních nadzemních podlažích jsou umístěny hotelové pokoje. Wellness část je navržena se dvěma nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. V 1.S se nachází hromadné garáže. V 1.NP je navrženo wellness, které zahrnuje relaxační bazén, vířivou vanu, pět vnitřních saun, tři venkovní sauny, kneippovy lázně a relaxační místnosti. Ve 2.NP jsou navrženy solária, masáže, kosmetika a kadeřnictví. Součástí je také kavárna s prostornou terasou. Střecha nad 2.NP je navržena jako vegetační s extenzivním zatravněním, střecha nad 4.NP je řešena jako jednoplášťová plochá s klasickým pořadím vrstev. Objekt je navržen jako skeletový příčný, prefabrikovaný. Výplňové zdivo je ze systému POROTHERM. Stropní konstrukce je navržena z předpjatých panelů SPIROLL.
The aim of the Diploma thesis is elaboration of a design documentation for execution of a wellness hotel. The building is operationally divided into two parts – part accommodation and wellness part. The accommodation part includes four above-ground floors and one under-ground floor. In the under-ground floor are situated garages. In the first above-ground floor is designed restaurant and in other above-ground floors are situated hotel rooms. Wellness part is designed with two above-ground floors and one under-ground floor. In the under-ground floor are situated garages. In the first above-ground is designed wellness, which includes relaxation pool, whirpool, five indoor saunas, three outdoor saunas, kneipp and relaxation rooms. In the second above ground floor are designed solariums, massages, beauty salon and hairdressing salon. The part of the floor is also café with large terrace. A roof above 2.NP is designed as vegetative with extensive grassing. A roof above 4.NP is designed as a one-layer flat roof with classical sequence of layers. The building is designed as prefabricated skelet. Filling masonry is from a POROTHERM system. Floor structure is designed from prestpressed panel SPIROLL.
Description
Citation
KUČÍRKOVÁ, V. Wellness hotel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Lukáš Janda - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Pavel Příborský - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Kučírková Veronika seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Wellness hotel~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO