Alzheimer centrum

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší novostavbu zdravotnického zařízení. Objekt bude sloužit jako domov pro lidi s Alzheimerovou chorobou a ostatními typy demencí. Zařízení bude vybaveno a zařízeno pro poskytování moderní ošetřovatelské péče, která se zaměřuje zejména na klienty s Alzheimerovou chorobou ve všech stádiích onemocnění i jiné typy demencí. Dle potřeby bude v zařízení přítomen ošetřující lékař s přítomností zdravotní sestry. Ošetřující lékař má samostatnou lékařskou ordinaci v 1.NP. Klientům bude navíc sloužit fototerapeutická pláž v 1.NP, která příznivě ovlivňuje lidskou psychiku a pomáhá při léčbě nejen Alzheimerovy choroby. Dále bude pro klienty tohoto zařízení možnost využití doprovodných služeb dojíždějící kadeřnice a pedikérky/manikérky, kteří budou pro svoji práci využívat víceúčelovou místnost (jídelnu) ve 2.NP. V objektu je navržena kuchyň pro přípravu a výdej dovážené stravy.
The diploma thesis solves the new building of the medical facility. The building will serve as a home for people with Alzheimer's disease and other types of dementia. The facility will be equipped and equipped to provide modern nursing care that focuses on Alzheimer's clients in all stages of the disease and other types of dementia. If necessary, a nursing doctor with a nurse will be present in the facility. The nursing doctor has a separate medical office in 1st floor. In addition, a phototherapeutic beach in the 1st floor, which has a favorable influence on human psyche and helps in the treatment of Alzheimer's disease, will also serve to the clients. Furthermore, it will be possible for the clients of this facility to use the accompanying services of commuter hairdressers and pedicurists / manicurists who will use the multipurpose room (canteen) in their 2nd floor for their work. The kitchen has been designed to prepare and dispatch imported food.
Description
Citation
ZIKMUNDA, V. Alzheimer centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Ing. Eva Šoulová - tajemník, Ing. Marek Kervitcer - tajemník, Ing. Alena Pailová - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šulák, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Zikmunda Václav seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Alzheimer centrum~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO