Strategie rozvoje území ve vazbě na stavební výrobu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním krajů České republiky mezi sebou z hlediska stavební výroby a vybráním kraje s největším potenciálem rozvoje stavební výroby. V teoretické části je vymezen pojem region, na který navazuje regionální ekonomie a politika. Dalším řešeným tématem je regionální rozvoj, strategie rozvoje území a ukazatele zachycující rozdíly mezi regiony. Praktická část se zabývá charakteristikou národního hospodářství a stavebnictví v jednotlivých krajích na což navazuje návrh strategie řešící problémy v oblasti stavebnictví. V závěru jsou mezi sebou kraje porovnány podle daných ukazatelů a jsou vytipovány kraje s největším potenciálem pro rozvoj stavební výroby.
This diploma thesis deals with comparison of regions of the Czech Republic between national economy in terms of construction production and selection of region with the greatest potential for development of construction production. In the theoretical part is defined the term region, which is followed by regional economics and politics. Another topic addressed is regional development territorial development strategies and indicators that capture the differences between regions. The practical part deals with the characteristics of the national economy and construction in individual regions, which is folloved by a draft strategy dealing with problems in the field of construction. The last part of the thesis, regions are compared according to the given indicators and the regions with the greatest potential for the development of construction production are indentified.
Description
Citation
MECOVÁ, A. Strategie rozvoje území ve vazbě na stavební výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vojtěch Biolek - tajemník, Ing. Hana Kovářová - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Miloš Waldhans - člen, PhDr. Mgr. Dagmar Hrabincová - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Mecová Anna seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Strategie rozvoje území ve vazbě na stavební výrobu~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO