Mezoporézní a mikrostrukturované vrstvy oxidu titaničitého

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce poskytuje přehled o moderních způsobech tvorby tenkých vrstev oxidu titaničitého, včetně materiálového tisku a jejich principech. Je zde popsána příprava solu z tetrabutoxidu titaničitého, jako prekurzoru oxidu titaničitého s diethanolaminem a polyethylenglykolem, jako strukturu řídících činidel a jeho aplikace materiálovým tiskem na skleněný substrát. Práce je dále zaměřena na charakterizaci připravených tenkých vrstev oxidu titaničitého optickou mikroskopií, pořízení fotografické dokumentace, způsob tvorby a použití fotografické databáze mikroskopických snímků.
This bachelor thesis provides an overview of modern ways of titanium dioxide thin layer preparation including material printing and their principles. Preparation of tetrabutoxide sol as a precursor of titanium dioxide with diethanolamine and polyethylene glycol as templating agents and its delivery to glass substrate by material printing is described. This work is focused on characterization of prepared thin layers of titanium dioxide by optical microscopy and making of microphotography database of prepared samples.
Description
Citation
LEPIČOVÁ, M. Mezoporézní a mikrostrukturované vrstvy oxidu titaničitého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Prchal - Pro jaké účely byla databáze vytvořena? Jaké bude její další využití? Taraba - Vysvětlete význam mezoporézní a mikrostrukturované vrstvy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO