Letištní terminál

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá variantním návrhem a posouzením nosné ocelové konstrukce letištního terminálu. Objekt je situován ve městě Zlín. Jedná se o halu obdélníkového půdorysu o rozměrech 75,0 m x 54,0 m. Halu tvoří 10 příčných vazeb v osové vzdálenosti 6,0 m. Celková výška objektu je proměnná a pohybuje se v rozmezí od 11,5 m do 19,9 m. Součástí konstrukce je spřažená ocelobetonová plošina o půdorysných rozměrech 75,0 m x 27,0 m. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna pomocí ztužidel. Opláštění střechy a bočních stěn je navrženo ze sendvičových panelů, opláštění čelních stěn je tvořeno skleněnou fasádou.
The diploma thesis is focused on a proposal and review of load-carrying steel structure of the airport terminal. The object is located in Zlín. It is a building of a rectangular plan with a ground plan dimensions of 75.0 x 54.0 m. The hall contains 10 main frames spaced by 6.0 m. The total height of the object is variable from 11.5 m to 19.9 m. The part of the construction is composite steel – concrete floor structure with a ground plan dimensions of 75.0 m x 27.0 m. The spatial rigidity of the construction is obtain by bracing. The cladding of the roof and the side walls is designed by sendwich panels, the cladding of the face walls is made by the glass facade system.
Description
Citation
POSPÍŠILOVÁ, V. Letištní terminál [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. František Wald, CSc. - předseda, prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Spáčil, CSc. - člen, Ing. Jiří Skyva - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Studentka Pospíšilová Vendula seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Letištní terminál~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO