Elektrodové materiály na bázi lithium - titan - oxidu pro lithno- iontové akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá výzkumem elektrodových materiálů na bázi Li4Ti5O12 pro lithno-iontové akumulátory. Práce je rozdělena na dva okruhy – teoretická a praktická část. V teoretické části je uvedeno rozdělení elektrochemických zdrojů proudu se zaměřením na lithno-iontové články. Dále je věnována pozornost elektrochemickým procesům a metodám analýzy zkoumaných vzorků. Praktická část je zaměřena na přípravu, měření a porovnání vybraných vzorků materiálu Li4Ti5O12. Vybraný materiál byl zkoumán pomocí metody cyklické volumetrie, galvanostatického měření, impedanční spektroskopie a elektronové mikroskopie. Cílem práce bylo zjištění vlastností a použitelnosti materiálu v elektrochemických zdrojích proudu.
The bachelors thesis deals with researching electrode materials based on Li4Ti5O12 for lithium-ions accumulators. The work is divided into two areas – teoretical and practical part. Teoretical part is aimed at electrochemical power sources with focusing on lithium-ions accumulators. Consenquetial part is concentrated on electrochemical processes and analysis of researching samples Li4Ti5O12. Observed material was measured by galvanostatic method, cyclic voltammetry, impedance spectroskopy and electron microscopy. Aim of the work was obtaining characteristics of electrode material and finding out usability of the material in lithium-ions accumulators.
Description
Citation
KAVÁLEK, O. Elektrodové materiály na bázi lithium - titan - oxidu pro lithno- iontové akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Sajdl, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-13
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své práce a odpověděl na následující otázky komise: Co znamená zkratka HRTEM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO