Spalovací motory pro sportovní účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce obsahuje popis základního principu spalovacího motoru, součástí, které zajišťují chod motoru a také popis možných úprav pro motoristický sport. Uvedl jsem několik zajímavých řešení praktických závodních pohonů a pokusil jsem se stručně charakterizovat několik nejznámějších šampionátů automobilového motorsportu. Zaměřil jsem se na pochopení chodu spalovacího motoru, což je obecným předpokladem pro možné úpravy ať už na úrovni špičkových závodů nebo civilní úpravy sériových pohonů.
This article contains description of basic principles of combustion engine, its parts, which suplies motor run and description of possible adjustments for motorsport too. I wrote down some of interesting racing engines and I try to characterize some of most famous world championship. I tried to understand combustion motor runnig, it is the base for building or modifying engines for real racing or modifies productions engines at low level.
Description
Citation
SMÉKAL, T. Spalovací motory pro sportovní účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rauscher, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO