Technologie výroby tělesa mixážního tubusu z plastu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci je předložen komplexní návrh technologie výroby vstřikování plastů do forem. Literární studie shrnuje poznatky ze vstřikování termoplastů, lepení termoplastů a návrhu vhodného materiálu pro zadaný výrobek. Při výběru materiálu je brán důraz na kontakt výrobku s chemickými látkami. Pro vysokou chemickou a mechanickou odolnost je vybrán materiál polypropylén. Pro daný materiál jsou stanovena technologická data a navržen technologický postup. Pro zadaný výrobek těleso mixážního tubusu je navržena jednoúčelová vstřikovací forma pro vybraný vstřikovací stroj.
This master´s thesis deals with the complex manufacturing technology of plastic injection moulding. Literary work summarises knowledge of thermoplastic injection, thermoplastic bonding and choosing the right material for the given product. The reaction between the product and chemical substances plays a key role when choosing the right material. Therefore polypropylene is chosen for its high chemical and mechanical resistance. The given material is defined by technological data and technological process is proposed. A single-purpose injection mould for an existing injection machine is proposed for manufacturing the plastic mixing body tube corpus.
Description
Citation
PIPEK, J. Technologie výroby tělesa mixážního tubusu z plastu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: 1. Proč byl zvolen jako materiál polypropylen? 2. Bylo by dobré tepelně zpracovat opěrnou desku? 3. Při snížení tloušťky stěny o 50%, není obava ze ztráty stability při dané délce? 4. Co je to ohybová tuhost? 5. Jaká je životnost dané tvárnice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO