Záložní zdroj energie (UPS)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o záložních zdrojích napájení, jejich návrhu a konstrukci. Cílem této práce je seznámit čtenáře s rozdělením záložních zdrojů energie UPS v závislosti na zařízení, pro které mohou být použita. Rozhodující vliv na provoz zařízení má kvalita napájení. Jsou popsány různé problémy s napájením, které dokážou UPS eliminovat. Dále rozebírám možná řešení zásobníků energie pro UPS, především však sekundární baterie. Součástí tohoto textu je návrh jednoduchého záložního zdroje, který má řešit zásobu energie pro osvětlení operačního sálu. V tomto textu jsou rozebrány UPS technologie používané pro napájení kritických aplikací, které nesmí selhat v důsledku výpadku sítě či jiného problému s napájením.
The objective of this work is to inform readers on classification of Uninterruptible Power Supply (UPS). depending on the equipment for which is to be used. Voltage quality has a decisive influence on the operation of equipment. There are various common power problems that UPS units are used to eliminate. Furthermore, I described backup power sources of energy used for UPS, in partikular secondary battery. This text is about UPS technology used for critical applications, witch must not fail due to a power outage or other power anomalies too.
Description
Citation
PODAL, P. Záložní zdroj energie (UPS) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO