Audio zesilovač pracující ve třídě AB s výstupním výkonem 400W

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce je teorie týkající se nízkofrekvenčních audio zesilovačů shrnutá v samostatné kapitole. V té je uvedeno dělení audio zesilovačů podle různých kritérií, a také jejich pracovní třídy a parametry určující jejich chování. Dále práce obsahuje popis principu funkce zvoleného zapojení zesilovače ve třídě AB, které je rozděleno do jednotlivých funkčních bloků a doplněno o obvod ochrany reproduktorů. Kritéria výběru důležitých zvolených součástek jsou zmíněny ve vybraných kapitolách a doplněné o data z katalogových listů součástek. Výstupy provedených simulací jsou vždy na konci příslušné kapitoly okomentovány a porovnány s výpočty. K práci jsou přiloženy návrhy desek plošných spojů, které byly vyrobeny. Zhotovené zařízení bylo oživeno a proměřeno.
The content of the thesis is the theory related to low-frequency audio amplifiers that is summarized in a separate chapter. This section describes the division of these amplifiers according to various criteria, as well as their working classes and parameters that determine their behavior. In addition, this thesis contains a description of the principle of the function of the selected class AB amplifier, which is divided into individual functional blocks and completed by the addition of speaker protection circuit. Criteria of selection for important chosen components are mentioned in appropriate chapters and supplemented with data from components datasheets. The output results of the simulations are always commented and compared with the calculated values at the end of the relevant chapter. The attachment of the thesis contains PCB design for the device realization. The correct operation of build device has been verified and measured.
Description
Citation
KOPIC, J. Audio zesilovač pracující ve třídě AB s výstupním výkonem 400W [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušení komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO