Řídicí systém maticové zobrazovací jednotky s Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této bakalářské práce je návrh a realizace programového vybavení pro maticovou zobrazovací jednotku BUSE na základě Raspberry Pi. Maticový displej byl nejprve oživen, neboť při pokusu o zprovoznění vykazoval známky nefunkčnosti. Došlo k výměně několika elektronických součástek. Řídicí systém umožňuje návrhy obrazovek a animací pro maticovou jednotku a jejich následné vykreslení na displej. Návrh obrazovek je umožněn přes grafický prvek bitmapy. V této práci byly vytvořeny celkem tři programy. Řídicí program na PC, program na mikrokontrolér ATmega128A, který z přijatých dat vykresluje obrazovky na displej, a program do mikropočítače Raspberry Pi, který se stará o přeposílání dat mezi mikrokontrolérem a PC.
The content of this thesis is to design and implement control system for a matrix display BUSE using Raspberry Pi. At first the matrix display was revived because after several attemps of commissioning it seemed to be broken and there were some electrical components that needed to be replaced. The control system allows to design screens and animations for matrix display through graphical element called bitmap. The thesis contains creation of three programs. The control program running on PC, program for microcontroler ATmega128A which displays screens on BUSE panel and program for Raspberry PI which resends data between microcontroller and computer.
Description
Citation
BENDA, J. Řídicí systém maticové zobrazovací jednotky s Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Otázky k obhajobě: Co dokáže panel sám zobrazovat? Proč je animace pomalá? Student obhájil bakalářskou práci. Reagoval na všechny dotazy komise i na připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO