Implementace PCS a PMA podvrstvy 50 Gb/s Ethernetu v FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit se se standardem 25/50 Gigabit Ethernet Consortium, jenž definuje 50Gb/s Ethernet. Prostudovat specifikace pro PCS a PMA podvrstvy fyzické vrstvy Ethernetu v režimu 50GBASE-R. Podle těchto specifikací navrhnout a implementovat zmiňováné podvrstvy PCS a PMA v jazyce VHDL pro obvody FPGA na akcelerační kartu. Ověřit funkčnost fyzické vrstvy na zvolené akcelerační kartě.
The main goal of this thesis is to familiarize with 25/50 Gigabit Ethernet Consortium standard, which defines 50Gb/s Ethernet. Study about PCS and PMA sublayer specifications for Ethernet physical layer in 50GBASE-R mode. Describe and implement mentioned PCS and PMA sublayers in VHDL language for FPGA circuits and selected acceleration card. Verify correct functionality of physical layer through tests on given acceleration card.
Description
Citation
SUCHANEK, M. Implementace PCS a PMA podvrstvy 50 Gb/s Ethernetu v FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Imrich Gablech, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student představil komisi svou bakalářskou práci. Na konci své práce student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student dokázal odpovědět. Následovala diskuze s členy komise o práci studenta. Kde členové komise se ptaly na otázky testování zařízení při extrémních situací, jako například teploty, kde student odpověděl, že o těchto částech neuvažoval.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO