Multifunkční modulární 3D FDM tiskárna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou 3D tiskáren, jejich rozdělení dle principu funkce a jejich konstrukcí. U FDM tiskáren jsou kromě tiskových materiálů uvedeny druhy pohybových systémů použitelných pro FDM 3D tisk a je diskutována možnost konverze 3D tiskárny na jiné CNC zařízení. Tato teorie je poté vyhodnocována, jsou vybírány nejvhodnější díly pro modulární CNC zařízení a následně je zařízení zkonstruováno a otestováno v konfiguraci FDM 3D tiskárny.
This work deals with problems of 3D printers, their types according to function principle and their design. In addition to print materials, FDM printers chapter includes the types of motion systems available for FDM 3D printing, and the possibility of converting 3D printers to other CNC devices is discussed. This theory is then evaluated and the most suitable parts are used to build modular CNC machine wich is then tested in configuration of FDM 3D printer.
Description
Citation
INDRA, Z. Multifunkční modulární 3D FDM tiskárna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO