Snímání teploty okolí s prezentací na webové stránce

No Thumbnail Available
Date
Authors
Svoboda, Vít
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato závěrečná diplomová práce řeší návrh a realizaci zařízení pro snímání teploty okolí. Čtenář je seznámen se současnou problematikou a s možným řešením přenosu dat přes internet. Dále je zpracován návrh a koncepce celého systému. Třetí kapitola pojednává o vhodných typech hardwarových prostředků pro realizaci. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje kompletní softwarovou část pro snímání hodnot a jejich uložení do databáze. Poslední část je věnována struktuře webových stránek.
This master’s thesis solves design and realisation of device for temperature value scanning. First chapter introduces reader into basic principles of transmitting data over inetrnet. Next, the conception of whole designed system is described. Third chapter treats about suitable types of hardware to complete the system. Fourth and fifth chapter describes coherent vision of software realisation for values scanning and their storing into database. Last part attends to implement the dynamic web pages.
Description
Citation
SVOBODA, V. Snímání teploty okolí s prezentací na webové stránce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Zdeňka Chmelíková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Minarčík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Kacálek (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
V práci uvádíte, že chyba Vámi zvoleného senzoru teploty je ±0,7 °C. Je tato chyba konstantní u dané čidlo nebo je každé měření s daným čidlem zatíženo chybou z tohoto rozsahu? Provádět průměrování za účelem odstranění chyby by mělo smysl pouze v případě druhé možnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO