Numerické metody zpracování obrazů z kosmického koronografu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Úkolem této práce je vytvoření adaptivního filtru pro vizualizaci CME v obrazech z kosmického koronografu, jejich implementování a výsledné testování na datech z kosmické sondy SOHO. V práci je zahrnuta potřebná teorie z oblasti astronomie a matematiky, popis NRGF, navrhnuté úpravy tohoto filtru a je přiložen program, který sloužil k jejich otestování.
The goal of this thesis is to create a filter for CME visualization in digital images made by space-based coronagraphs and to test them on SOHO spacecraft data. This thesis includes astronomical and mathematical theory, description of NRGF, suggested improvements of it and there is also enclosed program, which helped us with their testing.
Description
Citation
KOSOVÁ, P. Numerické metody zpracování obrazů z kosmického koronografu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (předseda) prof. RNDr. Miloslav Druckmüller, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Luděk Nechvátal, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) prof. Mgr. Pavel Řehák, Ph.D. (člen) Prof. Bruno Rubino (člen) Prof. Corrado Lattanzio (člen) Assoc. Prof. Massimiliano Giuli (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
additional question: Druckmuller: reason for selecting number of images Šlapal: next direction of research
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO