Analýza měřených dynamických stavů motocyklů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá přípravou motocyklu pro analýzu jeho dynamických jízdních stavů v rámci dlouhodobého projektu na Ústavu automobilního a dopravního inženýrství na FSI VUT. Na základě naměřených parametrů je vytvořen jeho multi-body model a je navržen měřící systém pro měření jízdních stavů. Potřebné parametry motocyklu byly naměřeny pomocí 3D skeneru a experimentálně s využitím výpočetní techniky a CAD softwaru. Byl tak položen základ pro navazující výzkumné a vývojové práce.
This thesis, within a long-term project at the Institute of automotive engineering at FME BUT, aspires to prepare a motorcycle for analysis of its dynamic riding behavior. A multi-body model of a motorcycle is created based on the measured parameters and a system for measuring driving conditions is designed. The necessary motorcycle parameters were measured using a 3D scanner and through experiments aided by computer technology and CAD software. This laid the foundation for the follow-up research and development work.
Description
Citation
TOBIÁŠ, M. Analýza měřených dynamických stavů motocyklů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) Ing. Jan Klimeš (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. František Zapletal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem řešení a výsledky své diplomové práce, zodpověděl otázky oponenta a v rámci rozpravy k diplomové práci zodpověděl následující dotazy zkušební komise: Vysvětlete princip fyzikálního kyvadla, které jste v práci několikrát zmínil. Jaký je rozdíl od matematického kyvadla? Jak se vypočítá z kyvadla moment setrvačnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO