Horkovodní roštový kotel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem horkovodního roštového kotle, kde výstupem je voda o parametrech 130 °C a tlaku 16 bar. V obsahu celé práce je postupně uveden stechiometrický výpočet, který vychází ze zadaného paliva – dřevní štěpky. Následuje navržení jednotlivých výhřevných ploch podle tepelných výpočtů uvedených v práci. Výpočet je na závěr rozšířen o hydraulické a aerodynamické ztráty. Rozměrový návrh, jako základní schéma, je uvedeno přímo v práci. Podrobnější výkresová dokumentace tvoří přílohu této práce.
This thesis deals with design of hot water grate boiler, where the output is water with parameters 130 °C and pressure 16 bar. In the content of the whole thesis is gradually introduced a stoichiometric calculations, which is based on the specified fuel – wood chips. This is followed by the design of the individual heating surfaces according to the thermal calculations given in the thesis. Finally, the calculation is extended by hydraulic and aerodynamic losses. Dimensional design, as a basic scheme, is shown at thesis. More detailed drawing documentation is attached to this thesis.
Description
Citation
SVOBODA, M. Horkovodní roštový kotel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. (člen) prof. Ing. František Hrdlička, CSc. (člen) Ing. Petr Zeman (člen) doc. Ing. Jan Hrdlička, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen) Ing. Mirko Hudeček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu rozpravy padly následující doplňující otázky: Bude docházet k lokálnímu podkročení rosného bodu (vzhledem k teplotě vody v ekonomizéru)? Co by hrozilo při nedostatčném předehřevu sekundárního vzduchu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO