Měření polohy indukčními snímači

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukcí indukčního snímače. V práci je v krátkosti popsána jejich historie, výhody a nevýhody. Dále je rozpracován princip základních snímačů pracujících na základě změny indukčnosti a vlastnosti snímaných materiálů. Hlavní částí práce byl návrh jednotlivých obvodů snímače nezbytných pro jeho správnou funkci. Jedná se o oscilátor, usměrňovač, PI regulátor, zdroj napětí a vyhodnocovací obvody. V praktické části práce byla navrhnuta deska plošného spoje pro jednotlivé části snímače. Bylo provedeno měření a zpracování výsledků.
Bachelor thesis deals with desing and construction of the inductive sensor. It shortly describes the history, advantages and disadvantages. Next there is developed principle of basic sensors working on the basis changes of inductivity and qualities of scanned materials. Major part of work was desing of individual parts of sensor essential to its correct function. It includes oscillator, rectifier, PI regulator, supply of tension and evaluation circuits. In the practical part was suggested PCB for individual parts of sensor. Measurement and processing of results were done.
Description
Citation
KOŘISTKA, P. Měření polohy indukčními snímači [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Stupka (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Lapčík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Navržené řešení práce se ukázalo jako vhodné a student k řešení přistupoval aktivně. Práce má některé formální nedostatky. Prezentace je stručná a výstižná.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO