Metody počítačové vizualizace proudění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vizualizace proudění je jedním z důležitých témat ve vědecké vizualizaci, která je předmětem neutuchajícího výzkumu. Data získaná prostřednictvím numerických simulací jsou dále analyzována pro lepší pochopení proudění tekutiny. S rychlým rozvojem výpočetních simulací je spojen také nárůst poptávky po pokročilejších vizualizačních metodách. V bakalářské práci je uveden přehled některých používaných vizualizačních technik v oblasti proudění a jejich detailní popis. Následně jsou tyto metody aplikovány na data získaná z CFD simulací vírového copu v difuzoru vírového generátoru.
Flow visualization is one of the important topics in the scientific visualization, which is a subject of ongoing research. Data obtained by numerical simulations are further analysed to gain a better understanding of fluid flow. With the rapid development of computational simulations, demand for more advanced visualization methods has grown. Basic overview and a detailed description of the fluid flow visualization techniques is introduced in the bachelor thesis. Afterwards, the techniques are applied on data obtained by CFD simulation of a vortex rope in the draft tube swirl generator.
Description
Citation
ČASTULÍKOVÁ, V. Metody počítačové vizualizace proudění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Dr. Ing. Lumír Hružík (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka v krátkosti představila svoji bakalářskou práci na téma počítačové vizualizace proudění. Po přečtení posudků zodpověděla otázku oponenta a doplňující dotazy komise: Za jakých podmínek platí rovnice rot v x v=0? Řešila jste problematiku zpracování obrazu, např. hledání hran?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO