Příprava nástroje pro inženýrské výpočty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem práce je seznámit čtenáře s použitím Pythonu v oblasti inženýrských výpočtů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část seznamuje čtenáře s Pythonem a možnostmi jeho využití ve strojírenské oblasti. Druhá polovina teoretické části práce má za cíl seznámit čtenáře se základním výběrem studijních zdrojů a poskytuje návod, jak nastavit Python z pohledu běžného uživatele. Poslední část práce se zabývá výběrem vhodných knihoven (Scipy, Numpy, Cantera,…) a nastiňuje praktickou ukázkou použití na konkrétních úlohách z oblasti termomechaniky a hydromechaniky.
The thesis aims to provide insight into the use of Python in engineering calculations. The thesis has been divided into a theoretical and practical part. The theoretical part introduces Python and its possible uses in the field of engineering. The second section of the theoretical part describes key choices of study resources and provides instructions on how to set up Python from the perspective of a common user. The final part of the thesis deals with the choice of appropriate libraries (SciPy, NumPy, Cantera, etc.) and shows how these can be used practically in specific tasks from the fields of thermomechanics and hydromechanics.
Description
Citation
KOMIŠ, J. Příprava nástroje pro inženýrské výpočty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení programovacího nástroje Python - představení výpočtu - zhodnocení výsledků 2. Oponent přečetl posudek a dotazy. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jaké jsou kombinace vstupních parametrů pro výpočet páry. Jsou ve vaší práci řešené i úlohy na dynamické děje. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO