Využití bezdrátových přenosů v J2ME aplikacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou programování J2ME aplikací se zaměřením na bezdrátové přenosy. Jako bezdrátová technologie byla vybrána technologie Bluetooth, která je dnes implementována na většině dnešních mobilních telefonech. Byla navržena a realizována aplikace umožňující přenos krátkých zpráv z jednoho telefonu na druhý přes rozhraní Bluetooth. Aplikace byla vyvíjena v programovacím prostředí NetBeans. Aplikace byla testována na několika mobilních telefonech různých značek a typů. Zde se ukázalo, že každý mobilní telefon je jiný, i když jde třeba o mobilní telefon jedné značky.
This Bachelor´s thesis consider to problemation of programing J2ME aplication with specialized on wireless transfers. As the wireless technology was selected technology Bluetooth, what is implemented on the majority mobile phones at now. Aplication was projected and realized enabling transfers short messages between mobile phones over interface Bluetooth. The aplication was developed in programation enviroment NetBeans. The aplication was tested on some mobile phones different marks and types. It turned out, that some mobile phones is differnet, though mobile phones are of the same mark.
Description
Citation
MIKULECKÝ, M. Využití bezdrátových přenosů v J2ME aplikacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Kopecký (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Proč jste zvolil technologii bluetooth? Jaké je uplatnění aplikace pro zasílání krátkých zpráv, u které se nejprve musí účastníci domluvit a která využívá technologii s obvyklým dosahem cca 10m?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO