Městské lázně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Mohou městské lázně, postavené za hotelem Voroněž, obstát v konkurenci s ostatním koupališti? Skutečným klíčem k trvalé udržitelnosti je specifická atmosféra. Lázně se zvedají od země, aby nabídly výhledy do okolí a na město. Dalším bodem strategie je přítomnost přidružených funkcí - narazíte na celou řadu aktivit, které byste při návštěvě lázní nečekali. Co ale především: aktivitám se můžete věnovat buď v intimním nebo společenském prostředí. Například čaj si můžete dát buďto v baru v šestém podlaží s výhledem na Červený kopec, nebo v malé nenápadné zatemněné čajovně, skryté uprostřed dispozice a provoněné vonným olejem. Rámec pro tyto zážitky tvoří struktura železobetonových krabic, umístěných různě nad sebou v prostoru.
Are municipal bath built next to Voronez Hotel able to compete with other such facilities? The key is to create a specific atmosphere. The bath steeps from the ground to offer views over city. Another part of the strategy is a presence of relative functions in the building – you can meet many activities, which you would not expect in public bath. But what is the most important: you can enjoy these activities in intimate environment or in the public space as well. For example: you can take a tea in a bar situated in the sixth floor with exclusive view over opposite hill or you can take different tea in a small informal teahouse hidden in the middle of the disposition. An all-embracing structure of differently juxtaposed reinforced concrete boxes creates a frame for this different human experience.
Description
Citation
VRBKA, J. Městské lázně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof.Ing.arch. Robert Špaček, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Eva Beránková (člen) Ing. arch. Barbora Jenčková (člen) prof. Ing. arch. Jan Koutný, CSc. (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-05-31
Defence
Student představil svůj projekt a reagoval na připomínky a dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO