Úprava vody s terciálním stupněm

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá úpravou pitné vody s terciálním stupněm za pomoci aktivního uhlí. V první části jsou popsány druhy úpravy vody pomocí jednostupňové úpravy bez separačního stupně, následně úprava vody se separačním stupněm jednostupňová a dvoustupňová. V druhé části je popsána úprava vody z povrchového zdroje pomocí třetího separačního stupně. V poslední části se práce zaměřuje na aktivní uhlí, jeho historii, druhy a strukturu, dále na výrobu a reaktivaci. V závěru práce je navržen filtr s aktivním uhlím a také dimenzováno potrubí filtru. K práci je přiložena i příloha zobrazující řez a půdorys filtrem s aktivním uhlím.
The bachelor thesis deals with the treatment of drinking water with tertiary degree using activated carbon. In the first part there are described the types of water treatment by a single-stage treatment without separation stage, followed by water treatment with a single-stage and two-stage separation stage. The second part describes the treatment of water from a surface source by means of a third separation stage. In the last part it focuses on activated carbon its history, types and structure, then on production and reactivation. At the end of the thesis, an activated carbon filter is designed as well as a filter pipe. The work is accompanied by an attachment showing the cut and ground plan with activated carbon filter.
Description
Citation
MARZINOVÁ, K. Úprava vody s terciálním stupněm [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Malaník, Ph.D. - člen, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Kristýna Marzinová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Úprava vody s terciálním stupněm~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO