Tepelné ztráty rodinného domu a návrhy opatření na jejich eliminace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice tepelných ztrát a návrhu zateplení na jejich eliminaci u rodinného domu. V úvodu práce se nachází přehled možných opatření vedoucích ke snížení energetické náročnosti budov. Dále je popsán, obecně i konktrétně, výpočet tepelných ztrát rodinného domu a jsou navrženy varianty zateplení pro snížení teplených ztrát. V závěru práce se tyto varianty porovnají a vybere se nejekonomičtější řešení.
This bachelor thesis is dedicated to the issue of heat losses of the family house and thermal insulation design for their elimination. In the introduction, there is an overview of possible measures leading to the reduction of the energy consumption of buildings. Furthermore, the calculation of heat loss of a family house is described, generally and specifically, and thermal insulation variants are proposed to reduce heat losses. In conclusion, these variants are compared and the most economical solution is chosen.
Description
Citation
DOKOUPIL, M. Tepelné ztráty rodinného domu a návrhy opatření na jejich eliminace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Student odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující otázky komise. Otázky: zateplení z venku nebo ze vnitř kde bude větší tepelné namáhání, proc polystyren lépe izoluje, jak se počítá R.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO