Automatizace a optimalizace konstrukce a pracovního procesu horizontální štípačky na palivové dřevo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zaměřuje na návrh a optimalizaci štípacího stroje. Součástí práce je rešerše trhu a technologií samotný konstrukční návrh, jeho optimalizace, návrh pohonného systému, analýza rizik a finanční zhodnocení návrhu. Navržený štípací stroj je upraven pro požadavky automatizace, zohledňuje bezpečnost, průmyslový design a ergonomii.
Diploma thesis is focused on design and optimalization of log splitter. Thesis consists of search of log splitter types and common used technologies, mechanical design, optimalization, design of propultion system, risk analysis and financial overview. Log splitter is designed to meet needs of automatization. Safety, industrial design and ergonomy has been considered in the design.
Description
Citation
ČECHMAN, J. Automatizace a optimalizace konstrukce a pracovního procesu horizontální štípačky na palivové dřevo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Mareček, DrSc. (člen) Ing. Vladimír Bulej, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petr Talanda (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Student odprezentovl svoji DP členům komise. Student odpovídal na následující otázky členů komise: Jak jste došel k síle z kap. 5.2.7? Jedná se o statickou analýzu síly a je v praxi ráz? Jedná se o matematickou optimalizaci? Nejdená se náhodou o míjivé zatížení síly? Je možné dimenzovat na mez únavy? Jak je designován štípací nástroj? Lze se ke zaseknutému štípanému materiálu jednoduše dostat pro jeho vytlučení? Bude Váš navržený odvod pilin fungovat? Bude fungovat pro mokré piliny? Kam se budou odvádět? Jakou sílu dokážete vyvodit? Proč jste nevyužil pohon elektromotorem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO