Magnetický vibrační generátor pro nízké budící frekvence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca je zameraná na návrh magnetického vibračného generátora pre nízke budiace frekvencie. Generátor sa skladá z mechanickej a elektrickej časti, pričom mechanická časť je tvorená dvoma levitujúcimi magnetmi, ktoré sa navzájom odpudzujú a elektrická časť je tvorená magnetickým obvodom a cievkou, ktorých relatívnym pohybom sa v cievke indukuje napätie. Matematický model je tvorený v programoch Matlab, Simulink a FEMM. Konštrukčný model je tvorený v programe Inventor.
This bachelor theasis is focused on a concept of a magnetic energy harvesting device for low exitation frequencies. The device is made out of mechanical and electrical part where mechanical part is made out of two levitating magnets that repent each other and an electrical part is made out of magnetic circuit and a coil whose relative motion induces voltage in the coil. Mathematical model is made in Matlab, Simulink and FEMM. Construction model is made in Inventor.
Description
Citation
SZABÓ, H. Magnetický vibrační generátor pro nízké budící frekvence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Jaký je vztah mezi amplitudou a efektivní hodnotou harmonického signálu? Změnila by se vlastní frekvence přípravku, změnila-li by se amplituda buzení? Šla by nelineární charakteristika generátoru proložit přímkou okolo pracovního bodu? Nedošlo k chybě při přepočtu výkonu na energii generovanou za určitý čas? Jaký byl procentuální rozdíl mezi výkonem získaným ze simulací a experimentu? Co vyjadřuje veličina bp a br? Proč jste nezvolil hodnotu br tak, aby výsledky simulací lépe odpovídaly výsledkům experimentu? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO