Nosná dřevěná konstrukce sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením nosné dřevěné konstrukce sportovní haly. Konstrukce je navržena na obdélníkovém půdorysu s rozměry 31 x 55 metrů a se sedlovou střechou. Hlavní nosný systém je tvořen z trojkloubových rámů se zakřiveným rámovým rohem a proměnnou výškou průřezu. Rámy jsou provedeny z masivních nosníků z lepeného lamelového dřeva. Stabilita nosné konstrukce v podélném směru je zajištěna systémem ocelových ztužidel a vaznic z lepeného lamelového dřeva.
Bachelor thesis deals with design and assessment of timber load-bearing structure of sport hall. Structure is designed on rectangle ground plan with dimensions 31 x 55 meters and with saddle roof. Main load-bearing system is created from three-hinged frames with curved frame corner and changing profile height. Frames are made of massive beams from glued laminated timber. Stability of load bearing structure in longitudinal direction is secured by system of steel bracing and purlins from glued laminated timber.
Description
Citation
LEŠKO, A. Nosná dřevěná konstrukce sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student Adam Leško seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Nosná dřevěná konstrukce sportovní haly~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO