Chytrý reproduktor s Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tvorbou hudebního systému, který umožní uživatelům organizovat a přehrávat hudbu v reálném čase. Hudební systém je založen na architektuře klient-server a skládá se ze serverové, webové a mobilní aplikace. Serverová aplikace vykonává roli přehrávače hudby a zprostředkovatele komunikace mezi klienty. Klient slouží jako uživatelské rozhraní pro server, ale umožňuje organizovat a přehrávat hudbu plně ve vlastní režii. Hudební systém je implementován v jazyce JavaScript (ECMAScript 2018). Serverová aplikace je postavena na Node.js a implementuje Socket.IO server včetně REST API. Webová aplikace je založena na knihovně React a prezentovaná jako SPA. Mobilní aplikace je implementována v React Native se zaměřením na systém Android. Serverová a webová aplikace je nasazena na serverech Heroku a počítači Raspberry Pi. Mobilní aplikace je publikována na Google Play. Hudební systém lze využít pro soukromé přehrávání hudby, nebo jako prostředek organizování hudby mezi více uživateli.
The bachelor thesis deals with the creation of music system that allows users to organize and play music in real time. The music system is based on client-server architecture and consists of server, web and mobile application. The server application serves as a music player and a connection broker among clients. The client serves as a user interface for the server, but can organize and play music on its own. The music system is implemented in JavaScript (ECMAScript 2018). The server application is built on the Node.js and implements Socket.IO server with REST API. The web application is based on React and presented as SPA. The mobile application is implemented in React Native with focus on Android system. The server and web applications are deployed on Heroku servers and Raspberry Pi computer. Mobile application is published on Google Play. The music system can be used for private music playback or as a means of organizing music among multiple users.
Description
Citation
VONDRÁČEK, T. Chytrý reproduktor s Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Fusek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V současném stavu se při přepnutí např. mobilní aplikace z soukromého módu (lokální přehrávání) na veřejný mód (vzdálené přehrávání) zruší aktuální stav přehrávače. Jakým způsobem by se dalo vyřešit opětovné navázání na předchozí stav, při přepnutí do soukromého režimu? Bylo by možné při tomto přepnutí uživateli nabídnout možnost změnit vzdáleně přehrávanou hudbu na hudbu, která se přehrála lokálně, případně ji přidat do playlistu? Bylo by realizovatelné streamovat hudbu z mobilního zařízení na vzdálené přehrávání bez nutnosti uploadovat hudbu na web server?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO