Webová aplikace pro snadnou správu dedlajnů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce řeší vytváření webové aplikace, která umožňuje jednomu správci snadnou správu jeho úkolů, které zadává svým spolupracovníkům či studentům. V následujícím textu je mimo jiné popsán návrh uživatelského rozhraní i databáze. Zvolený problém jsem vyřešila pomocí PHP frameworku Symfony, několik skriptů je napsáno v Javascriptu, k návrhu vzhledu byl využit CSS framework Bootstrap. Důležitou součástí této práce je uživatelské testování, data byla získávána především přes dotazníky, případně osobní konzultací, a výsledky jsou zde podrobně zpracovány. Po každé fázi testování došlo na základě získaných poznatků k vylepšení stávající verze, odstranění chyb a zpřehlednění uživatelského rozhraní. Hlavním přínosem aplikace je zjednodušení zadávání úkolů pro větší skupiny lidí, využijí ji třeba učitelé nebo vedoucí na táborech. Poskytne zadavateli úkolu rychlý přehled, kdo již dané zadání splnil, kdo ne a zda všichni dodrželi zadaný termín.
This work solves the creation of a simple web application that allows one administrator to easily manage his tasks, which he enters to his colleagues or students. The following text describes the design of the user interface and the database. I had solved this problem using the PHP framework Symfony, several scripts are written in Javascript, CSS framework Bootstrap was used to design the website. An important part of this work is user testing, data was obtained mainly through questionnaires, or personal consultation, and the results are in this thesis. After each testing phase, the existing version was improved based on the obtained data, bugs were fixed and the user interface was improved. The main benefit of the application is the simplification of assigning task to larger groups of people, it can be used for example by teachers or camp leaders. It will provide a quick overview of who has already fulfilled the tasks.
Description
Citation
ŠMAJZROVÁ, K. Webová aplikace pro snadnou správu dedlajnů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V současném stavu není v systému uvažováno s tím, že adresát úkolu může být zadavatelem jiného úkolů. Je do budoucnosti možné rozšíření, při kterém by přihlášený uživatel mohl vidět seznam úkolů, jejichž je adresátem? Jakým způsobem by tento případ mohl být realizován? Pro zadavatele úkolů nabízíte možnost úpravy jména a emailové adresy, ze které budou zadané úkoly zasílány. Jakým způsobem by bylo řešitelné, aby si mohl zadavatel úkolů vytvořit více těchto kombinací a nemusel si vytvářet novou registraci pro každou emailovou adresu, kterou by chtěl používat pro odesílání emailů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO