Webový simulátor fotbalových lig a turnajů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o tvorbě webového simulátoru fotbalových soutěží. V rámci této práce byla nastudována problematika systémů fotbalových principů a soutěží. Dále pak problematika strojového učení a jejich využití v této práci. Dále proběhla analýza existujících a podobných řešení a části těchto řešení také posloužily jako inspirace. Poté byl vytvořen návrh systému a všech jeho klíčových podčástí. Následně byl tento simulátor implementován a jednotlivé jeho klíčové podčásti otestovány. Aplikace umožňuje simulovat pět nejlepších ligových soutěží dle žebříčku koeficientů organizace UEFA.
This thesis is about the creation of a simulator of football leagues and championships. I studied the problematics of football competitions and their systems and also about the base of machine learning. There was also an analysis of similar and existing solutions and I took inspiration for my proposal from them. After that, I made the design of the whole simulator structure and of all of its key parts. Then the simulator was implemented and tested. The application allows simulating top five competitions in UEFA club coefficients rating.
Description
Citation
URBANCZYK, M. Webový simulátor fotbalových lig a turnajů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Trenz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře. Otázky u obhajoby: Vstupom predikcie výsledkov zápasu sú atribúty relatívne spoločné pre všetky tímové športy. Je tak možné použiť aktuálny systém aj na iné známe športy ako napríklad Ringo, Korfbal, Ufobal alebo Bandy? Aké problémy by mohli vzniknúť pri výraznom zväčšení počtu vstupov predikcie, napríklad 100? Ako by tento problém mohol byť riešený?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO