Optické scannery - měření kinematických bodů zavěšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci se zabývám vytvořením použitelné metodiky pro měření polohy kinematických bodů zavěšení typu McPherson s využitím optických scannerů dostupných na ÚADI. Řešení spočívá v porovnání dosažených výsledků měření získaných s využitím scannerů TRITOP a ATOS s ohledem na různé metody měření. Pomocí analytické geometrie a programu ADAMS jsou poté stanoveny charakteristiky zavěšení, ty jsou porovnány s hodnotami naměřenými na geometrii. Na závěr je zhodnocena přesnost jednotlivých metod měření.
The master´s thesis deals with creating a usable methodology for measuring the position of kinematic points McPherson suspension using optical scanners available on ÚADI. The answer lies in comparing the measurement results obtained using the scanners ATOS and TRITOP with regard to the different measurement methods. Using analytic geometry and the software ADAMS are fixed characteristics of the suspension, they are compared with values measured on the geometry. Finally, it evaluated the accuracy of measurement methods.
Description
Citation
SOUČEK, O. Optické scannery - měření kinematických bodů zavěšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Stanislav Beroun, CSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO