Nosná konstrukce sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní diplomové práce je návrh a posouzení dřevěné konstrukce sportovní haly ve dvou variantách. První variantou je příčný rám, který je tvořen ve své rovině třemi ocelovými sloupy. Zastřešení je provedeno dřevěnými příhradovými vazníky, které tvoří nad oběma poli prostý nosník. Druhá varianta je příčný rám, který je tvořen ve své rovině třemi ocelobetonovými sloupy. Zastřešení je provedeno dřevěným lepeným lamelovým vazníkem sedlového tvaru, který je spojitý přes obě pole. Prostorovou tuhost zabezpečují ocelová tyčová ztužidla. Druhá varianta je počítaná podrobně ručně a přílohou jsou výkresy. Vstupní statické modely a pomocné statické modely byly vytvořeny v programu SCIA Engineer 18.1.
The aim of the master thesis is design and check the timber construction of the sports hall in two variants. The first variant is a frame, which is formed by three steel columns. The roof structure is made from timber trusses, which is pin-supported beam above both fields. The second variant is a frame, which is formed by three steel-concrete columns. The roof structure is made from timber glulam beam of saddle shape, which is continuous over both fields. Spatial rigidity of the structure is ensured by steel bars. The second variant is calculated in detail by hand and the structure drawings are attached. Input static models and auxiliary static models were created in SCIA Engineer 18.1.
Description
Citation
KRÁLÍČEK, J. Nosná konstrukce sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Karel Sýkora - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Skyva - člen, Ing. Miroslav Spáčil, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student formou prezentace seznámil členy komise s podstatným obsahem své diplomové práce. V následné diskuzi se vyjádřil k připomínkám oponenta a reagoval na dotazy a připomínky členů komise k řešení diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO