Knihovna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a vypracováním projektové dokumentace veřejné knihovny v Ivanovicích na Hané. Stavba je navržena jako čtyřpodlažní objekt s částečným podsklepením. Půdorys budovy tvoří obdélník. Objekt je zastřešen jednoplášťovou vegetační plochou střechou. V suterénní části převažuje plošně plocha archivu a technického zázemí budovy. V prvním podlaží nadzemní části se nachází část pro veřejnost i zaměstnance. Oddělenou částí je provoz cukrárny, který má samostatné hygienické zázemí pro zaměstnance i veřejnost. Nachází se zde prostorná vstupní hala, ze které je přístup do jednotlivých podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází volný výběr knih i dětské oddělení a nad prostorem cukrárny je přednáškový sál se zázemím. Ve třetím nadzemním podlaží se nachází ředitelství knihovny a studovny s čítárnou. Na všech podlažích je hygienické zázemí pro veřejnost. Nosnou konstrukci objektu tvoří monolitický železobetonový skelet, který je vyplněn zdivem z akustických keramických bloků v nadzemních podlažích. V suterénu tvoří nosnou konstrukci železobetonové stěny a stěny ze ztraceného bednění. Stropy jsou zhotoveny z železobetonových předpjatých panelů. Objekt je založen na základových patkách a v části výtahových šachet je základovou konstrukcí železobetonová deska. Obvodové zdivo je zatepleno v suterénní části XPS polystyrenem, v nadzemní části deskami z minerální vaty a provětrávanou fasádou.
The Thesis deals with a design and project documentation for the public library in Ivanovice na Hané. The construction was designed as the four-floor object with a partial cellar. The ground plan creates a rectangle. The object is roofed with a warm deck flat roof. In the basement, an archive area and a utility room prevail. On the first floor of above-ground, there is a space for public and employees. In the separated area, the Confectionery equipped with own sanitary facility for customers and employees is located. There is a spacious entry hall with the access to individual floors. On the second floor, the free library and the children´s department are situated including a lecture hall with own facilities above the Confectionery. On the third floor, there are the library headquarters and the reading area. You can find the sanitary facilities for public on each floor. The object structure is made of a monolithic reinforced concrete skeleton filled with the masonry from acoustic ceramic tiles on the above-grounded floors. In the basement, the structure is created by reinforced concrete walls and walls from the formwork. The ceiling is made of reinforced concrete prestressed panels. The object is based on the ground slabs. In the area of lift shafts, the structure is from the reinforced concrete slab. The walls in the basement are insulated with the XPS polystyrene; in the above-ground area by mineral wood boards and ventilated facades.
Description
Citation
KAVEČKOVÁ, H. Knihovna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala popis a lokalizaci objektu, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.S, 1.NP, 2.NP, 3.NP, konstrukční řešení, architektonické řešení s vizualizací. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Je vhodná OSB deska u atiky? 2) Co se stane s OSB deskou v případě vlhkosti? Hodnocení: C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO