Kulturní centrum Puppet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby kulturního centra s restaurací. Jedná se o objekt ležící na okraji města Jaroměřice nad Rokytnou na ulici Poděbradova. Objekt sestává ze třech vzhledově i provozně provázaných celků. První část tvoří restaurace se zázemím, jednopodlažní zastřešená vegetační plochou střechou a fasádními deskami bílé barvy nesymetricky poskládanými. Druhá část je obložena dřevěnými fasádními deskami, jedná se o provozní úsek, který tvoří zázemí jeviště a je rovněž jednopodlažní zastřešená plochou vegetační střechou. Vstup do objektu je ve střední části, ve které je situováno hlediště, bar a hygienické zázemí objektu. Jedná se o dvoupodlažní úsek, s fasádními lichoběžníkovými deskami šedé barvy. Konstrukční systém objektu je stěnový se stropy z předpjatých stropních panelů nebo železobetonové monolitické desky. Objekt je založen na základových pasech, s vyzděnými stěnami z akustických vápenopískových tvarovek, obvodové zdivo je řešeno provětrávanou fasádou s vloženou minerální izolací z čedičové vlny. Vytápění centra je pomocí plynového kotle, napojeným na jednoprůduchový komín s ventilační šachtou.
This diploma thesis presents a project documentation for construction of a community centre with a restaurant. Its construction site is located on the outskirts of town Jaroměřice nad Rokytnou, Poděbradova street. The building is composed from three parts, which are connected to each other. The first part houses the restaurant with its facilities. This part is a single floor structure covered by a flat green roof. Its façade is formed by white boards composed into an asymmetrical pattern. The second part serves as a backstage area where all the necessary facilities are located. This second part of the building is as the first part a single floor structure covered by a flat green roof. Its façade is formed by façade timber boards. The main entrance is located in the middle part, which is the third part the building. It has two floors and it houses an auditorium, a bar and amenities. Its façade is formed by trapezial boards. The construction system is formed by load bearing walls and by prestressed concreted floor panels or in some parts by cast-in-place reinforced concrete slabs. The building has strip foundations. Its interior walls are built from sand-limestone bricks with acoustic properties. The perimeter walls are covered with ventilated façade with mineral wool thermal insulation. The heating of the community centre is powered by gas boiler connected to single-vent chimney with ventilation shaft.
Description
Citation
KUCHAŘÍKOVÁ, A. Kulturní centrum Puppet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. arch. Michal Bělovský - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
10:11 - Studentka zahájila obhajobu své prezentace na téma: Kulturní centrum Puppet 10:58 Konec obhajoby a rozpravy Otázky - Je vždy nezbytné mít u schodiště zábradlí, respektive kdy to nutné není? - U šachet pro odvodnění střech, nejsou uvedena revizní dvířka, budou zde potřeba čistící kusy nebo ne? - Je zateplení soklu zataženo do dostatečné hloubky? - Betonování panelů a věnce budou realizovány v jednom kroku? - Není zde uvedena technologická přestávka, jaký bude postup? - Rozumím použití části žb stropu nad 1np, proč ale nad sklepním prostorem není také panelový jako nad zbytkem objektu? - Jaká je cca max. plocha na odvětrání radonu pro jedno odvětrávané pole? Hodnocení obhajoby -Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO