Web server pro vestavěné aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci je popsána problematika návrhu Embedded systému s možností síťové komunikace. Je zde navrhnuta platforma pro implementaci Embedded web serveru, která obsahuje mikrokontrolér, řadič rozhraní Ethernet a paměťový blok. Dále práce obsahuje popis realizace web serveru na desce pro plošné spoje s rozhraním pro kartu MMC, dále ještě implementaci ovladače pro kartu MMC a souborového systému FAT. Také se zde zabývám síťovými referenčními modely ISO/OSI a TCP/IP standardem Ethernet a komunikačními protokoly UDP, TCP/IP a HTTP.
This work discuses Embedded Ethernet systems. Embedded Webserver Platform is designed. This design embrace microkontroler, Ethernet driver, and external SRAM. It includes implementation on PCB with MMC interface and software implementation of MMC driver and FAT file system. Reference model ISO/OSI, reference model TCP/IP, Ethernet and UDP, TCP, IP, HTTP protocol is presented.
Description
Citation
PIRKL, T. Web server pro vestavěné aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
2007-08-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO