Návrh a implementace funkčních celků aplikace pro demonstrování metod zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací aplikace IMPRODEMO, demonstrující metody zpracování obrazu. Autor použije existující knihovny pro práci s obrazem a implementuje komplexnější aplikaci s moderním uživatelským rozhraním. Při vývoji použije framework WPF, metodu vývoje pomocí testů nazvanou Test Driven Development, dále návrhový vzor MVVM a prostředek pro jednoduché připojování rozšíření MEF. Popisem těchto použitých technologií a metodologíí se zabývá druhá kapitola. Třetí kapitola popisuje návrh aplikace a ukázuje diagramy tříd. Popisuje zároveň komunikaci mezi jednotlivými vrstvami MVVM. Čtvrtá kapitola popisuje vývoj pomocí testů a konkrétní úskalí objevená při aplikování této metodologie. Páta kapitola prezentuje způsob, jakým lze zakomponovat kód napsaný v jazyce C++ do prostředí frameworku .NET a jazyka C#. Závěrem je shrnuta veškerá práce, jsou definovány výsledky a navrhnuty možnosti pokračování a rozšíření práce.
The thesis is dealing with implementation of IMPRODEMO image processing application. Author has used existing image processing libraries and has implemented complex application with modern user interface. In order to develop the application, he used framework WPF, method for developing application using tests called Test Driven Development, design pattern MVVM and MEF tool for easy integrating of extensions. Chapter two deals with these technologies and methodologies and describes them. Third chapter describes design of application and presents class diagrams. Fourth chapter describes test driven development and particular pitfalls that emerged from using this methodology. Fifth chapter presents the mean of integrating code written in C++ language into .NET framework and into C# language. At the end, whole work is summarized, resuls are defined and possibilities of resuming and extending the work are proposed.
Description
Citation
FADRHONC, P. Návrh a implementace funkčních celků aplikace pro demonstrování metod zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Nenapadlo vás zkusit implementovat v bodu 4 i rozhraní jiné (například některé volně dostupné) knihovny, abyste si ověřil, že vaše rozhraní je opravdu obecně použitelné a že i přes vaše tvrzení o univerzálnosti nevyvíjíte jednoúčelovou aplikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO