Asistent pilota balónu pro iPhone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této práce je vývoj mobilní aplikace pro platformu iPhone, která by sloužila jako asistent pilota horkovzdušného balónu. Hlavní funkčnost spočívá ve vytvoření aktu- ální mapy směru a síly větru pro jednotlivé letové hladiny a následná navigace na zadaný cíl. Mezi druhotné funkce patří vedení pilotního deníku, záznam a zpětné prohlížení prove- dených letů. Podstatným aspektem této aplikace je kvalitní návrh uživatelského rozhraní vyhovujícího podmínkám, za kterých bude aplikace použita. Součástí je vyhodnocení expe- rimentu provedeného během reálného balónového letu.
This thesis concerns the development of a mobile application for the Apple iPhone plat- form for hot-air balloon pilots. The main functionality is to create up-to-date map of wind strength and direction for each flight level and navigation tools. Accompanying functions include pilot logbook management, flight recording and recall. A crucial aspect of this appli- cation is the GUI design, which meets the conditions in which the application will be used. The application will also be evaluated in test conditions during an actual balloon flight.
Description
Citation
FABIÁN, O. Asistent pilota balónu pro iPhone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Odkud a jak získává aplikace informace o směrech větru v různých výškách? Jakým způsobem by se dala kombinovat data z různých zdrojů (meteorologická předpověď, aktuální pozice, pohyb, vítr, výška) a čemu by to mohlo pomoci? Jaký postup filtrace měřených dat byste volil k jejich stabilizaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO